Eerste koop ecowoningen in Schuytgraaf gesloten

25 januari de eerste koopovereenkomst getekend

25 januari de eerste koopovereenkomst getekend van De Ideale Woning in ecowijk de Kiem

Op 25 januari is de eerste koopovereenkomst getekend van De Ideale Woning in ecowijk De Kiem. Dit is één van de 5 woningtypes in deze nieuwe autoluwe ecologische buurt in Schuytgraaf in Arnhem-Zuid. Het huis wekt zijn eigen energie op en wordt duurzaam gebouwd. Het is ontworpen door D+B architecten, één van de initiatiefnemers van de ecowijk. Ruim twee jaar na de start van het overleg met de gemeente is de handtekening door de eerste kopers van De Ideale Woning gezet.

 

 

Architect Pieter van Dijk, kopers De Ideale Woning Coco Musaningabe en Sjoerd van der Meer en aannemer Jan Kuijpers.

In ecowijk De Kiem worden 15 Ideale Woningen gebouwd. Hij is standaard 12 meter diep, zodat er veel leefruimte is op de begane grond. Een achterpui van 3 meter hoog en twee dakramen brengen een zee van licht naar binnen. Als de woonsituatie verandert, kan de bewoner de indeling eenvoudig mee veranderen. De indeling van De Ideale Woning is namelijk eenvoudig aan te passen; de positie van de trap en de meterkast liggen vast, maar door slimme techniek is vrijwel elke indeling zelf te kiezen.

 

Natuurlijke isolatie en uitgekiende ventilatie

De Ideale Woning heeft standaard 15 pv panelen voor het opwekken van stroom. Door heel goede natuurlijke isolatie heeft de bewoner straks nauwelijks energie nodig voor verwarming. En van kou en tocht zal ook geen sprake zijn dankzij een uitgekiend ventilatiesysteem met warmteterugwinning en door drievoudig glas. Zoveel mogelijk worden ecologische, gezonde materialen gebruikt. De woning wordt helemaal opgebouwd uit houtskeletbouw elementen die met houtvezel zijn geïsoleerd.

 

“Wij vinden een duurzame woning belangrijk”

Eerste koper Sjoerd van der Meer: “Wij wonen al in Schuytgraaf en zochten een nieuwe woning. De Ideale Woning sprak ons direct aan, duurzaam wonen vinden we belangrijk. Het is een mooi huis met veel mogelijkheden voor indeling, meer dan wat je in standaard nieuwbouw kunt. Samen met de architect kunnen we er écht onze eigen woning van maken.”

De ondertekening van nieuwe koopovereenkomsten zullen spoedig volgen; op dit moment zijn er 8 opties. Zes Ideale Woningen zijn nog te koop in de prijsklasse tussen 323.000 en 341.000 euro. Meer informatie over de woningen op www.deidealewoning.nl.

 

Ecowijk De Kiem

Van De Ideale Woning worden er in ecowijk De Kiem 15 gebouwd, rondom een gemeenschappelijke tuin.

 

Samenwerking bouwers en bewoners

De ontwikkeling van een buurt als De Kiem past zeer goed in de ambities van Arnhem. Met het programma Energy Made in Arnhem zet de stad onder andere in op een duurzame leefomgeving. Ecowijk De Kiem wordt gerealiseerd door bouwers en bewoners die op alle vlakken van duurzaamheid samenwerken. Niet alleen het huis, maar ook de buitenruimte wordt gezamenlijk vormgegeven.

 

Over ecowijk De Kiem

Ecowijk De Kiem maakt deel uit van de in Schuytgraaf gelegen Locatie 3.0. De buurt wordt ontwikkeld door kleine bouwpartijen die in teamverband collectief samenwerken. Elke groep bestaat uit gespecialiseerde, vaak regionaal werkende bedrijven die duurzaam bouwen. Een van die teams is D+B Architecten uit Arnhem dat samen met Kuijpers Bouw uit Heteren de Ideale Woning in ecowijk De Kiem ontwikkelt. In totaal worden er 60 woningen gebouwd. De bouw start medio 2018.

Blijf op de hoogte van de plannen voor Locatie 3.0. 

Schrijf je in!